Ayurvedische massage

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra’s. De massage zorgt voor meer energie, helpt om vastzittende gifstoffen te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Ayurveda is een meer dan 3000 jaar oude geneeskunst uit India. Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. Ayurveda betekent dus ‘kennis van het leven’ in de oude taal, het Sanskriet. De ayurvedische massage is een onderdeel van de ayurvedische geneeskunst, die verder gebruik maakt van methoden als voeding, kruiden, yoga, leefstijl en andere behandelmethoden.

Het gebruik van warme olie is kenmerkend voor de ayurvedische massage. Er wordt uitgegaan van het feit dat het lichaam uit drie ‘dosha’s’ bestaat, die met elkaar in evenwicht moeten zijn om in balans te zijn, je energiek, gezond en gelukkig en zonder klachten te voelen. Deze dosha’s heten Vata, Pitta en Kapha.

Een ayurvedische massage is vooral aan te raden als er sprake is van:

  • Stijve spieren, herstel balans lichaam en geest
  • Droge huid, slechte huidstructuur
  • Bevorderen bewustwording van het lichaam

Vóór de massage nemen wij samen een vragenlijst door. Aan de hand hiervan en van uw eventuele klachten en uw lichaamsbouw kan ik bepalen welke dosha’s bij u overheersen en welke dosha extra aandacht nodig heeft. Hierop worden de soort massageolie en de opbouw van uw massage afgestemd.

 Een ayurvedische massage heeft invloed op uw hele lichaam en de geest. De vloeiende bewegingen en de gebruikmaking van de drukpunten op het lichaam in combinatie met de warme olie zorgen voor diepe ontspanning. De energetische werking van de massage brengt de energieën van Vata, Pitta en Kapha weer in balans. Hierdoor ervaart u een gevoel van ‘heelheid’ alsof u weer thuis komt. Een ayurvedische massage geeft u een moment van bezinning en rust.

 

Deze behandeling wordt uitgevoerd vanuit de vijf natuurgeneeskundige principes.