De behandeling Medical Taping bij hooikoorts

Intake gesprek

Tijdens het eerste consult vindt de intake plaats.

Het is niet alleen belangrijk om te bespreken wat uw hooikoortsklachten zijn, ook uw medische voorgeschiedenis en eventuele andere klachten worden besproken. Het kan zijn dat andere klachten gerelateerd zijn aan de hooikoorts. Het komt niet zelden voor dat COPD (longaandoeningen) familiair voorkomt en er bestaat ook een relatie met eczeem.

Een intake met het vastleggen van de gegevens in uw status is een degelijke basis voor de behandeling.

Aanleggen van de tape

Het is van belang dat de huid schoon en vetvrij is, dus komt u met een schone huid en gebruik vooraf geen oliehoudende doucheproducten of huid crème.

De eerste keer wordt meestal alleen de tape op de rug aangebracht. Hiervoor moet u goed voorover gebogen kunnen zitten met een kromme rug. De tape is in 5-10 minuten aangebracht. De tweede keer kan het zijn dat er ook een tape langs de borstspier wordt aangebracht. Dit is echter lang niet altijd nodig. Hiervoor moet u de armen kunnen strekken en naar achteren kunnen bewegen.

In plaats van de tape langs de borstspier kunnen ook zogenaamde cross tapes aangebracht worden. Dit zijn kleine plakkertjes van kruisende smalle stripjes. Deze worden onder beide sleutelbeenderen aangebracht op het Shiatsu acupressuurpunt van de longtoppen.

De kinesiotape wordt meestal 2 keer aangebracht met een tussenpose van 2 weken. Daarna kan er, bij restklachten, nog een 3e keer tape aangebracht worden. Dit is niet vaak nodig.