FAQ Medical Taping bij hooikoorts

Douchen en sporten met de tape

U kunt gewoon douchen en sporten met de tape. Deze blijft 5 tot 7 dagen zitten, soms zelfs langer. De tape moet na het douchen uiteraard wel voorzichtig droog gedept worden.

Allergisch voor pleisters

Een allergie voor pleisters is geen contra-indicatie voor de tape. Er wordt gebruik gemaakt van Textape+, die bekend staat om de anti-allergene plaklaag.

De tape wordt door sommigen (vaak kinderen) als jeukend ervaren maar dat is meer het gevoel ‘dat er iets op de rug zit’.

Een echte allergische reactie op de tape is in de praktijk van 7 Senses nog nooit gezien.

Mocht de tape binnen 5 dagen toch loslaten

Het komt voor dat de tape toch eerder loslaat. Sommige mensen hebben van nature een vettige huid en dan kan dat. Er wordt dan (kostenloos) een nieuwe tape geplakt. Om een betere hechting van de tape te bevorderen wordt er dan eerst Pre-Tape aangebracht.

Verwijderen van de tape

Het is aan te raden enkele dagen voordat er een nieuwe tape geplakt wordt, de tape te verwijderen.

Het verwijderen van de tape gaat makkelijk en is pijnloos. De uiteinden krult u op en van daaruit rolt u de tape van de huid af. Dus NIET trekken zoals aan een pleister! De plaklaag is zeer goed en als u trekt dan trekt u ook aan de huid. Dat kan wel pijnlijk zijn.

Hoe groot is de kans dat mijn klachten verminderen/verdwijnen?

Een recente Nederlandse studie toonde aan dat bij 84% van de deelnemers er sprake was van vermindering van klachten na één, twee en/of drie tapesessies.

Bij acht van de negen symptomen gaven deelnemers aan dat de klachten al na één hooikoorts behandeling beduidend afgenomen waren.

Klachten over benauwdheid en een koortsig gevoel zijn bij de geteste cliënten het meest afgenomen. Jeukende en rode ogen waren na twee en/of drie tapesessies met meer dan 60% verminderd.

Bron onderzoek: FysioTape

Hoe lang houdt het effect van de tape aan?

Het effect van de hooikoortstape houdt het hele seizoen aan. Dat betekent dat u, bij goed resultaat, de rest van het jaar klachtenvrij blijft.