Ondersteuning bij Corona-infectie

Maar als ik het nu tòch krijgt, hoe ziek word ik dan? Daar kunt u gelukkig invloed op uitoefenen.

In principe is Covid-19, oftewel het Coronavirus een griepvirus. Elk jaar hebben we een griepgolf, meestal in februari / maart. Deze wordt altijd veroorzaakt door een Coronavirus ofwel Covid-virus, dat in de naam het jaartal krijgt waarin het ontdekt werd. Aangezien dit Coronavirus eind 2019 ontdekt werd in China heet het huidige griepvirus dus Covid-19.

Maar is het wel een “gewoon griepvirus”? Het antwoord op die vraag is een hartgrondig NEE… Covid-19 is ondertussen aan zeer veel wetenschappelijk onderzoek onderworpen. Het is helaas een agressief virus, dat zich via de neus een weg naar binnen baant. Via die weg en de zenuw die de reuk naar de hersenen brengt, gaat het virus zich verspreiden.

Eén van de dingen die daarmee gepaard gaan is het aantasten van de reukzenuw (nervus olfactorius), waardoor de reuk verdwijnt en daarmee vaak ook de smaak voor eten. Vandaar dat naar dat symptoom gevraagd wordt als er een besmetting verondersteld wordt. Maar, het virus komt via die zenuw ook in de hersenen terecht. In de hersenen richt het schade aan die, ook na genezing, helaas zorgt voor flinke (rest)klachten. Daarnaast beïnvloedt het virus ook de ontstekings- en stollingsreacties in het lichaam, die op hun beurt voor ernstige bijwerkingen zorgen waarvoor voor een hoog percentage van de zieken opname nodig is in het ziekenhuis en op de Intensive Care.

Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat ons lichaam een besmetting met het actieve virus zo goed mogelijk kan doorstaan, zodat we er niet ernstig ziek van worden. Paracetamol en extra vitamine C zijn tijdens het verloop van een besmetting met het Coronavirus in veel gevallen onvoldoende om ernstig ziek worden te voorkomen. Ook dit is bewezen middels wetenschappelijke onderzoeken.

Indien u op dit moment een infectie met het Coronavirus doormaakt, zijn er meerdere maatregelen mogelijk om u hier goed doorheen te helpen. Tijdens een beeldbel-consult met u, of uw naaste als u daarvoor te ziek bent, zal ik u adviseren welke voeding en supplementen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het virus daadwerkelijk in de kern aangevallen wordt en het immuunsysteem optimaal ondersteund wordt. Onderdeel van de geadviseerde behandeling is er op gericht om het virus òòk uit de neuszenuw en de hersenen te verwijderen, waarmee (een deel van) de ernstige restklachten voorkomen kunnen worden.

Voor kinderen is er een specifiek aangepast protocol, waarmee ook zij aanzienlijk sneller zullen herstellen en minder kans zullen maken op restklachten na de infectie.