Sinds begin mei is het aanbod van medische ondersteuning in medisch centrum “de Tuber” uitgebreid met de praktijk van 7 Senses Germaine Deckers. Ze is voormalig arts en oncologisch chirurg en heeft zich nu gespecialiseerd als Orthomoleculair Therapeut.

Wat is dat?!

“Ja”, lacht Germaine, “dat mag ik altijd toelichten. Wat ik doe gaat verder dan voedingsadvies of leefstijlgeneeskunde, hoewel dat er ook allemaal bij komt kijken.” Bij een consult Orthomoleculaire Geneeskunde wordt naar de klachten gekeken vanuit een holistisch standpunt; de mens bestaat uit meer dan een lichaam; het denken, de ziel, het sociaal functioneren, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. “Ik leg het uit aan de hand van een vervuilde rivier”, vertelt Germaine, “je kunt dagelijks 3 keer met een schepnetje de rommel eruit halen, maar beter is om op zoek te gaan waardoor de rivier vervuild is. Ik ga dus samen met de patiënt op zoek naar waar het stroomopwaarts verkeerd gaat.” De oorzaak van klachten kan ver weg liggen, zowel in de tijd als met betrekking tot de plaats.

Kun je dat nog wat verder uitleggen?

Dat kan Germaine. Zo vertelt ze dat ze patiënten met Fibromyalgie behandelt; onverklaarde pijn in de spieren die soms al meer dan 10 jaar bestaat en in het reguliere circuit niet genezen kan worden, hooguit behandeld met pijnstillers. Maar de oorzaak zit niet in de spieren maar totaal ergens anders. “Samen gaan we de film bekijken. Wanneer voelde je je voor het laatst wel goed? Wat gebeurde daarna?” Heel goed luisteren is dan ook ontzettend belangrijk. Want in de Orthomoleculaire Geneeskunde gaat het om het WAAROM en niet om het HOE. “Kijk, als je hoofdpijn hebt dan kun je paracetamol nemen, maar ik vraag dan: waaróm heb je hoofdpijn?”

Dan kun je dus alles behandelen….

“Nou, ja en nee”, zegt Germaine, “ik zal altijd ook dokter blijven en weet waar mijn grenzen moeten liggen”. Ze is onder andere gespecialiseerd op gebieden waar de reguliere geneeskunde zich geen raad mee weet zoals Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS), overgangsklachten, PreMenstrueel Syndroom (PMS), stress-, stemmings- en slaapproblemen, burn-out en, zeer actueel, Corona in alle aspecten; preventie, behandeling van acute ziekte en restklachten.

“Helaas wordt mijn consult alleen vergoed vanuit aanvullende verzekeringen waar mijn beroepsgroep (BATC) een contract mee heeft”, legt ze uit, “maar afhankelijk van de klachten zijn in 2 tot 6 consulten zijn de meeste patiënten klachtenvrij. En als je al jaren met klachten loopt is dat een prachtig resultaat”.

Een afspraak maken kan via de mail, het contactformulier op de website en de telefoon. Ook kun je gelijk een afspraak boeken via de website. Daarnaast kun je gedurende 15 minuten kosteloos kennismaken via telefoon of beeldbellen.

Contact