Energie

 “It’s all about energy”

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.
De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Ons gehele lichaam heeft energie nodig; de geest, de organen en de weefsels.

Tijdens de consulten wordt veel aandacht besteedt aan energie. “It’s all about energy” gaat in alle gevallen op. Niet alleen bij de behandeling van burn-out, depressie of chronisch vermoeidheid syndroom is energie belangrijk; het is belangrijk bij alle behandelingen. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Een goed voorbeeld hiervan is de darm-brein as, de darm communiceert met de hersenen via een groot netwerk van zenuwen, en andersom. Als de darm niet goed functioneert of de darmflora is aangetast, heeft dat effect op de hersenen. Als men nerveus is of depressief, heeft men vaak last van de darmen…

Tijdens de consulten is dan ook altijd aandacht voor de prikkeloverdracht in het algemeen en de gezondheid van uw darmen en functioneren van de hersenen in het bijzonder.

Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen.

De lever en de nieren zijn de ontgifingsorganen van ons lichaam. Deze kunnen ondersteund worden als ze overbelast zijn. Uiteraard is het beter om belasting hiervan te voorkomen. Dit komt onder punt 4 m.b.t. voeding aan de orde.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam. 

Tijdens de consulten wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de voeding en uiteraard advies gegeven hoe deze (eventueel) veranderd kan worden.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst.